Història de la colla

Dimonis de Molins de Rei som una associació de Molins de Rei, creada el 2014, que té com a objectiu gaudir i fer gaudir la cultura del foc tradicional.

HISTÒRIA

L’associació es va crear el 2014 per l’interès d’un grup de persones de poder fer present a la vila de Molins de Rei tota la vessant més tradicional dels grups de foc d’arreu de Catalunya. Alguns d’aquests components ja portaven anys en grups de foc de la vila i d’altres s’hi van afegir de nou, engrescats amb el projecte. La seu de l’associació és un espai cedit per l’Ajuntament, l’Espai Jove de Molins de Rei.

SECCIONS

Els Dimonis de Molins de Rei tenim 2 seccions pels adults: els Dimonis Cremadors i els Dimonis Tabalers. I les mateixes per la part infantil de la Colla.

Quan els Dimonis Cremadors surten, tan grans com petits, van acompanyats dels Tabalers. Aquests toquen ritmes amb tradicionals, que s’allunyen del ritme de batucada que es troben darrerament en moltes colles de foc.

Els Tabalers, tant adults com infantils, també fan actuacions sense els Cremadors.

En la Festa Major de Molins de Rei del 2015 es van incorporar els Dracs de Molins de Rei: Tres bèsties de foc, Llum, Foc i Tro, amb tres punts de foc cadascuna, portats per membres de la colla infantil,  amb l’objectiu d’introduir als infants i a les famílies en el món del Bestiari Festiu de Catalunya.

PERSONATGES I VESTIMENTA

Els Dimonis de Molins de Rei, per seguir amb l’aspecte més tradicional de les colles de diables, hem incorporat els personatges de Llucifer, Diablessa i Estendard, tant en els Adults com en la secció infantil. Aquests són els encarregats de portar els ceptrots de la colla.

La indumentària d’aquests personatges és amb tons liles i crema, colors característics de l’Associació. La Diablessa porta faldilla, armilla i barret; i el Llucifer, capa amb banyes.

Acompanyant al Llucifer i a la Diablessa hi ha un seguit de Dimonis Cremadors, vestits amb una casaca i uns pantalons de color crema, decorats amb flames i elements al·legòrics del foc. Aquests han estat pintats a mà pels propis components de la Colla, fet que els fa únics. A l’esquena de la casaca hi ha el logo de Dimonis (la mola de molí de Molins de Rei amb dues banyes). I en el camal dret hi portem dibuixos d’elements característics de la vila de Molins de Rei.

Per la seva part, els Dimonis Tabalers adults porten la mateixa indumentària que els cremadors, mentre que els infantils només porten la casaca.

Tots els adults, personatges, cremadors o tabalers, i alguns infantils, porten espardenyes de set vetes de color lila.

SORTIDES

Els Dimonis participen en un Correfoc que es celebra als voltants de la Diada de Sant Jordi i en el Correfoc de Festa Major, tant d’adults com d’infantils, que es celebra el divendres de Festa Major de Sant Miquel. El Correfoc Infantil es du a terme el dissabte abans de la diada de Sant Miquel.

L’Associació Dimonis de Molins de Rei organitza la Tabalada Demoníaca a la tardor, amb l’objectiu de recaptar fons per alguna causa solidària i destinada en els darrers anys sempre a entitats molinenques.

A més d’aquests correfocs, es participa en els correfocs que d’altres colles organitzen i on ens conviden, i amb les quals sempre fent intercanvi.

De la mateixa manera, la secció de tabalers també participa en tabalades que s’organitzin arreu.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *