1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil de Molins de Rei

A l’abril del 2018, pels volts de Sant Jordi, els Dimonis de Molins de Rei vam organitzar la 1a Trobada de Bestiari Infantil de Molins de Rei. En aquesta primera trobada, les bèsties infantils de deu colles, vingudes de Catalunya i el País Valencià, van acompanyar als nostres Dracs de Molins de Rei, Llum, Foc i Tro, primer en una plantada i, posteriorment, en un cercavila pels nostres carrers.

Un any després, per les mateixes dates, i en un format molt similar, van ser vuit les colles que ens van acompanyar participant en la 2a Trobada. Quatre de les participants en la primera edició van decidir tornar a visitar la nostra vila.

Enguany, quan estàvem tancant dates amb l’Ajuntament de Molins de Rei per poder convocar la 3a Trobada, l’estat actual d’alarma sanitària ens va obligar, primer a ajornar-la amb l’esperança de que tot canvies aviat i, posteriorment, a anul·lar-la a la vista de les circumstàncies, deixant la 3a edició d’aquesta Trobada de Bestiari Infantil pel Sant Jordi del 2021.

Però això no ens ha fet renunciar a programar un acte per aquest cap de setmana de Sant Jordi que ja teníem reservat per les nostres bèsties, i que havia de ser l’inici de la temporada de foc 2020. I, per això, hem decidit convocar a totes les colles amb bestiari infantil a participar en aquesta 1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil, demanant primer a tots els participants en les edicions anteriors i després, a tothom que es volgués afegir, un vídeo de la seva bèstia infantil, cremant, o una presentació de la seva colla i les seves bèsties. Fins i tot hem preparat un cartell

Cartell de la 1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil

Dit això, us presentem als participants en aquesta modesta 1a Trobada Virtual de Bestiari Infantil de Molins de Rei.

Dracs de Molins de Rei

Què dir dels nostres Dracs? Llum, Foc i Tro ens acompanyen des de la Festa Major del 2015, i sempre van molt ben acompanyats de la nostra percussió infantil. La majoria d’ells són molt petits i no porten cap tabaler adult amb ells, fora de la persona que els va dirigint.

Us deixem un vídeo del Ball del Dracs, amb el que habitualment iniciem totes les nostres sortides, un altre de la cremada tradicional a les escales de la barraqueta i una demostració dels nostres petits amb el tabals.

Ball dels Dracs, durant la 1a Trobada de Bestiari Infantil de Molins de Rei
Els Dracs de Molins de Rei a les escales de la barraqueta
Els més petits de la colla, a molt bon ritme

Drac Estarrufadet, dels diables del Poble Nou

El Drac Estarrufadet ens va acompanyar a la darrera trobada, i és la versió infantil del Drac del Poble Nou. 

Per participar en aquesta trobada ens ha enviat un vídeo resum de la seva darrera temporada, i per la nostra part, també afegim una cremada de les que van a la nostra vila al 2019

Presentació del Drac del Poble Nou
El Drac del Poble Nou, a la visita a la nostra vila

Ombra, Espurna i Fum, dels Pixafocs i Cagaspurnes de Masquefa

Ombra, la Guineu. Espurna, el Falcó i Fum, el Llangardaix són les 3 bèsties infantils de Masquefa, animalots que podem trobar a l’entorn natural de la seva vila. Van ser batejades a la Festa Major de Sant Isidre de l’any 2017 i apadrinades pel Drac petit de Terrassa, el Senglar del Diables de l’Espluga de Francolí i pels Dracs de Molins de Rei.

Des d’aquell dia, no han faltat a les trobades de bestiari que hem organitzat a Molins de Rei, i també són habituals en molts dels actes que organitzem, com les tabalades solidàries. Estem encantats que, malgrat les dificultats, aquest any també ens acompanyin d’aquesta manera.

Per aquesta trobada tenim el seu vídeo de presentació i un dels balls de lluïment que han fet a la nostra vila en una de les seves presències

Presentació dels Diables de Masquefa
Ombra, Espurna i Fum, a la nostra vila

I aquests són només els primers participants que us presentem. Aneu a la següent entrada per veure uns quants participants més, clicant aquí.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *