1a Trobada de Bestiari Infantil de Molins de Rei

El passat diumenge 22 d’abril de 2018, i dins del marc de la Festa de Sant Jordi, els Dimonis de Molins de Rei vam organitzar la 1a Trobada de Bestiari Infantil de Molins de Rei, amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat de bestiari infantil de foc que tenim en la nostra cultura.

Aquesta Trobada va comptar amb la participació d’una nombrosa quantitat de colles i de bèsties de foc, totes elles infantils. Les Bèsties que ens van visitar van venir d’arreu de Catalunya i també del País Valencià. Les colles participants van ser els Bous Embolats de Canovelles, la Cuqueta de Castellbisbal, el Drac Fogonet de la Cabrònica del Nord, el Drac Infantil de Terrassa, el Foc-Drac Jussà d’Horta, la Cabra Petita de Reus, els Dragonets Foc i Forca de Sabadell, l’Ombra, l’Espurna i el Fum de Masquefa, el Mussolet de Gavà i els Dragolins i les Víbrietes de Castelló. A més dels Dracs de Molins de Rei Llum, Foc i Tro.

Tot va començar amb una plantada de totes les  bèsties a la Plaça del Pati del Palau des de les 4 de la tarda, on tothom podia apropar-se i conèixer les diferents bèsties, i on s’explicaven les principals característiques de cadascuna d’elles.

A partir de les 18h, i amb el Ball dels Dracs de Molins de Rei, s’iniciava la cercavila. L’encesa inicial del Ball va ser realitzada per l’Alcalde, Sr. Joan Ramon Casals, el Regidor de Cultura, Sr. Carles Ros i pel President de la Federació del Bestiari del Baix Llobregat, Sr. Antonio Jordán. Darrera del Llum, Foc i Tro, es van anar presentant tots els participants en la trobada, amb una encesa de lluïment acompanyats de les seves percussions, i passant posteriorment a iniciar el cercavila pels carrers del centre vila.

Després de diferents enceses de lluïment en les places i encreuaments de la vila, la cercavila va acabar amb una encesa i tabalada conjunta a la plaça del Mercat, que va permetre veure a totes les bèsties enceses en el mateix moment.

Finalment, volem agrair la col·laboració rebuda durant l’organització d’aquesta trobada per part de l’Ajuntament de Molins de Rei, la Federació del Bestiari del Baix Llobregat. el bar musical Local i el fotògraf Guillem Urbà.

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *